Αστέριος Νάκας: «Οφείλουμε να επενδύσουμε στη γνώση»

Ο Αστέριος Νάκας γεννήθηκε στην Λάρισα τον Μάρτιο του 1985. Είναι παντρεμένος με την Βάσω Μπακαγιάννη και έχουν αποκτήσει 4 παιδιά.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 εισάγεται, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, στο ΑΤΕΙ Λάρισας στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, στο τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, όπου τον Μάιο του 2007 αποφοιτά. Μετά από μία παράταση ενός χρόνου για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αρχίζει να εργάζεται στο Λογιστικό γραφείο του πατέρα του Ηλία. Συγχρόνως όμως, αφού η δίψα του για μάθηση δεν σταματάει, αρχίζει να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων πάνω στην Λογιστική και την Φορολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ιδρύει την λογιστική εταιρεία ΝΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, με την αδερφή του Αγλαΐα. Όνειρό του να δημιουργήσει μία Λογιστική Εταιρεία πρότυπο για τα δεδομένα της εποχής, όπου ο πελάτης θα απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από άποψη φορολογικής και λογιστικής επιστήμης. Μία Λογιστική Εταιρεία που θα έχει σαν σκοπό την όσο το δυνατόν περισσότερο επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, εγκρίνεται η αίτησή του για σπουδές στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο ειδίκευσης Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική, όπου ορκίζεται τον Δεκέμβριο του 2017, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τα τέσσερα εξάμηνα μεταπτυχιακών σπουδών, και παίρνοντας μία εξειδίκευση πάνω στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και την Ελεγκτική.

Συγχρόνως, ασχολείται και με τα συνδικαλιστικά του κλάδου των Λογιστικών – Φοροτεχνικών και τον Οκτώβριο του 2015 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας (ΕΦΕΕΛ).

Τον Δεκέμβριο του 2018 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Τέλος από τον Νοέμβριο του 2021 είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΦΕΕΛ, που όραμά του είναι να την δει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας.

Είναι άνθρωπος του πράττεσθαι και όχι του φαίνεσθαι, όπως μας εξηγεί ο ίδιος γι’ αυτό και οι ώρες εργασίες αμέτρητες, καθώς και οι ώρες μελέτης των αλλαγών στην Φορολογική Νομοθεσία.

Συνήθως τον συναντάς στο γραφείο του, αν δεν ταξιδεύει στην Αθήνα για δουλειές της Ομοσπονδίας.

«Ο μεγαλύτερος τομέας  που έχουμε να επενδύσουμε οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, είναι η γνώση. Διότι η γνώση είναι δύναμη, και επενδύοντας σε αυτή δημιουργείς ένα άυλο κεφάλαιο που στην ουσία αυτό το άυλο κεφάλαιο είναι το 90% της περιουσίας του λογιστικού γραφείου.

Για να μπορέσει βεβαία να δημιουργηθεί αυτό το κεφάλαιο πρέπει να περάσουν πολλές ώρες μελέτης των λογιστικών και φορολογικών κανόνων και παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων και ημερίδων. Η γνώση είναι ένα άυλο κεφάλαιο στο οποίο οφείλουμε να επενδύσουμε».

Πηγή: prosopa.net